Recensie

Recensie Media

Nieuw op streaming week 42: The Peripheral, Notre-Dame en The Green Glove Gang

On demand Weekoverzicht van nieuwe series en films op streamingdiensten. Deze keer: de vergaande gevolgen van een test met een geavanceerd VR-systeem, brand in Notre-Dame, en drie vrouwelijke dieven op leeftijd.

Chloë Grace Moretz als Flynne Fisher in de sciencefictionserie ‘The Peripheral’.
Chloë Grace Moretz als Flynne Fisher in de sciencefictionserie ‘The Peripheral’. Foto Sophie Mutevelian/ Prime Video

The Peripheral

Grote sciencefictionserie gebaseerd op een boek van William Gibson. Flynne Fisher (gespeeld door Chloë Grace Moretz) krijgt in de nabije toekomst de kans om een geavanceerd VR-systeem uit te testen. Ze komt terecht in een futuristisch versie van Londen. Het lijkt een simulatie, maar dingen die gebeuren, hebben gevolgen in de echte wereld. The Peripheral komt uit de koker van Jonathan Nolan en Lisa Joy, de makers van Westworld.

Prime Video, 8 afleveringen. Wekelijks vanaf vrijdag.

Notre-Dame

Deze Franse miniserie speelt zich af tijdens de uitbraak van brand in Notre-Dame, een van de beroemdste kathedralen in de wereld. De brandweerlieden die de kathedraal proberen te redden, worden gevolgd, samen met een aantal andere betrokkenen.

Netflix, 6 afleveringen.

The Green Glove Gang

Drie vrouwelijke dieven op leeftijd proberen uit handen van de politie te blijven in deze serie uit Polen. Dat doen ze door onder te duiken in een verzorgingstehuis.

Netflix, 8 afleveringen.