Zeker 76 doden bij bootongeluk in door overstromingen geteisterd Nigeria

Regenseizoen De boot kapseisde volgens een ooggetuige nadat de motor was stilgevallen. Dit jaar zijn tijdens het regenseizoen in 29 van de 36 staten in Nigeria gebieden blank komen te staan.
Overstroomde rijstvelden nabij de Nigeriaanse plaats Makurdi.
Overstroomde rijstvelden nabij de Nigeriaanse plaats Makurdi. Foto Afolabi Sotunde/Reuters

Bij een bootongeluk in Nigeria zijn zeker 76 mensen om het leven gekomen. Dat heeft president Muhammadu Buhari zondag bekendgemaakt, melden internationale persbureaus. Het ongeluk gebeurde vrijdag in de door overstromingen geteisterde zuidoostelijke staat Anambra.

De boot kapseisde volgens een ooggetuige nadat de motor kort na het uitvaren was stilgevallen. Er waren in totaal 85 passagiers aan boord. Hulpdiensten zijn nog bezig met het zoeken naar vermisten en het bergen van lichamen. Vanwege de overstromingen is een belangrijke weg in Anambra vernield. Bewoners moeten zich daarom noodgedwongen met boten verplaatsen.

President Buhari sprak zijn medeleven uit voor de slachtoffers. „Ik bid voor de rust van de zielen van de overledenen en voor ieders veiligheid, evenals het welzijn van de familieleden van de slachtoffers van dit tragische ongeval.”

Dit jaar zijn tijdens het regenseizoen in maar liefst 29 van de 36 staten in Nigeria gebieden blank komen te staan. Er zijn volgens hulpdiensten al meer dan driehonderd doden gevallen en zeker 100.000 mensen dakloos geworden.