Zakelijk directeur Jacqueline Bongartz vertrekt bij Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Amsterdam Samen met Rein Wolfs vormde Jacqueline Bongartz de directie van het Stedelijk Museum Amsterdam, met Wolfs als voorzitter. Bongartz was verantwoordelijk voor de dagelijkse en zakelijke leiding.

Jacqueline Bongartz.
Jacqueline Bongartz. Foto Tomek Dersu Aaron

Jacqueline Bongartz vertrekt als zakelijk directeur bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Dat is woensdagmorgen aan het personeel van het museum bekendgemaakt.

Bongartz (Leiden, 1966) trad nog geen drie jaar geleden aan bij het museum. Samen met Rein Wolfs vormde zij de statutaire directie van het museum, met Wolfs als voorzitter. Na een tumultueuze periode bij het museum, waarbij zowel directeur Beatrix Ruf als de volledige raad van toezicht opstapte, zou Bongartz de dagelijkse en zakelijke leiding van het Stedelijk op zich nemen en verantwoordelijk zijn voor de organisatorische kant van het museum.

Lees ook: De opkomst en ondergang van Beatrix Ruf

Door ziekte was Bongartz recent afwezig bij het museum. Nu is ze volgens een woordvoerder „toe aan een nieuwe uitdaging” en begint ze volgend jaar aan een andere baan.

Bongartz werkte eerder als financieel directeur bij Blokker, Ballast Nedam en Vialis, onderdeel van VolkerWessels. Ook was zij partner bij KPMG en vervulde zij daar diverse consultancy functies. Vanuit haar persoonlijke affiniteit met moderne kunst was zij enkele jaren penningmeester van de Nederlandse Galerie Associatie.