in oktoberin november

Luther Museum Amsterdam

1Schiermonnikoog Festival, met kamermuziek en natuurexcursies. T/m 6-10 2 Overzichtstentoonstelling van Fiona Tan: Mountains and Molehills. Eye, Amsterdam 3 Wereld Architectuur Dag 4 Nieuwe roman van Thomas Verbogt: Maak het mooi. Uitgeverij Nieuw Amsterdam 5 The Bear (Disney+), in V.S. geprezen dramaserie over jonge chef in broodjeszaak in Chicago6 Met expositie Bewoners in Beeld viert Luther Museum Amsterdam dat het Oude Mannen- en Vrouwenhuis aan de Nieuwe Keizersgracht 250 jaar bestaat 7 Golden Boy Gustav Klimt in het Van Gogh Museum, Amsterdam 8 Tentoonstelling Mirror Mirror – Mode & de psyche in modemuseum MoMu, Antwerpen 9 Laatste kans: tentoonstelling Omsluiten van Silvia Martes in het Van Abbemuseum, Eindhoven 10 Climate Comedy Night 2022 in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Met o.m. Pieter Derks11 De Chileense kunstenaar Cecilia Vicuña in de Turbine Hall van Tate Modern (Londen) 12 Takuya Kuroda, Japanse trompettist uit New York, speelt in Bimhuis (Amsterdam) mix van funk, hiphop en souljazz. Europese tournee t/m 31-10 13 Première Snak van cabaretier Nathalie Baartman in Theater aan de Slinger, Houten. Tournee t/m 13-5-23 14 Fatboy Slim draait in Complex, Maastricht (ook 15-10 op festival Thuishaven, Amsterdam) 15 Oscar and the Wolf in Ziggo Dome, Amsterdam. Europese tournee t/m 30-11 16 In Het waterwerk van ons geld brengt kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma ons financieel systeem in kaart. Rijksmuseum Twenthe, Enschede 17 De afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag viert 40-jarig bestaan met tentoonstelling van opgegraven voorwerpen. Atrium Den Haag 18 Sander Lak, de Nederlandseontwerper van het niet meer bestaande modemerk Sies Marjan, interviewde o.m. Rem Koolhaas, Hanya Yanagiahara en Marc Jacobs over kleur voor zijn boek The Colours of Sies Marjan. Rizzoli 19 Amsterdam Dance Event. T/m 23-10 20 Las Bestias, bioscoopfilm van Rodrigo Sorogoyen over burenruzie 21 De Jaren van Het Nationale Theater, naar boek van Annie Ernaux. Met o.m. Hannah Hoekstra en Tamar van den Dop. Theater aan het Spui, Den Haag. Tournee t/m 10-12 22 Dutch Design Week, Eindhoven. T/m 30-10 23 Laatste kans: Woven Child, expositie met textielkunst van Louise Bourgeouis. Gropius Bau, Berlijn 24 Elektronische pop van Caroline Polachek in Paradiso, Amsterdam. Haar nummer ‘So Hot You’re Hurting My Feelings’ ging viraal op TikTok. Europese tournee t/m 2-10 25Nieuw boek van Pulitzerprijs-winnaar Cormac McCarthy: De passagier. De Arbeiderspers 26 Affordable Art Fair, Kromhouthal Amsterdam. T/m 30-10 27 Amsterdam, nieuwe bioscoopfilm van David O. Russell (American Hustle) met o.m. Margot Robbie en Chris Rock 28 Open Archief 3.0, tentoonstelling Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Zoektocht naar nieuwe verhalen in digitale collecties 29 Solo Belgische kunstenaar Wim Delvoye, bekend van zijn getatoeëerde varkens, in Noordbrabants Museum, Den Bosch 30 Première Lehman Trilogy, over Lehman Brothers. Met o.m. Gijs Scholten van Aschat en Maria Kraakman. Internationaal Theater Amsterdam, t/m 23-12 31 Het is wintertijd. Radboud Reflects organiseert in Lux (Nijmegen) thema-avond The clock versus biorythm 1 Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis is 60 2 Bon Iver in Ziggo Dome, Amsterdam. Europese tournee t/m 11-11 3 Blockbuster, serie over laatste videotheek in Amerika. Netflix 4 Beurs Big Art in Bajeskwartier, Amsterdam. T/m 6-11