Recensie

Recensie Podcast

Waarom worden mediapersoonlijkheden vaak clowntjes?

De eerlijke, ongecompliceerde vraagstelling van cabaretier Pepijn Schoneveld werkt ontwapenend in deze interviewpodocast.
#101 | Malou Holshuijsen en Tatjana Almuli - Kun je na je dertigste niet meer tegen kritiek?
Deze podcast luister je ook in onze app

Een podcast met, jawel, een woordgrap in de titel. Sceptisch begon ik aan het nieuwe seizoen van PepTalk, een podcast die in eigen beheer al sinds 2016 bestaat, maar sinds dit jaar door mediabedrijf De Stroom wordt uitgegeven - nu opgesierd door een olijk plaatje waarop presentator Pepijn Schoneveld een reusachtig vraagteken vasthoudt. Maar de originele onderwerpen en de ontwapende manier waarop de cabaretier zijn (soms lastige) gasten benadert, getuigen van meer inhoud dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Met Maxim Hartman spreekt Schoneveld over de invloed van testosteron. Dat wordt algauw een discussie over de betekenis van mannelijkheid. Met rapper Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig bespreekt hij de oorzaak van zijn angst voor rappers. Een knullige insteek waarmee Schoneveld de weg legt voor een open gesprek over racisme. Aan ondernemer, mediakenner en oud-tafelgast bij DWDD Alexander Klöpping stelt Schoneveld de vraag: „Waarom worden mediapersoonlijkheden vaak clowntjes?” De eerlijke, ongecompliceerde vraagstelling werkt als een tierelier.

PepTalk, 101 afl. van 41-47 min, De Stroom/ Pepijn Schoneveld.