Recensie

Recensie Podcast

Veertig uitverkoren dansers

In intieme spraakberichten vertellen leerlingen van een dansschool over hun gemoedstoestand, hun uitgeputte lichamen en de veranderingen in de groepsdynamiek. Zo is deze audiodocumentaire ook een portret over opgroeien in deze tijd. 
Episode 1. This school is about the students
Deze podcast luister je ook in onze app

Elke drie jaar beginnen veertig uitverkorenen aan de gerenommeerde dansopleiding P.A.R.T.S. Vanuit de hele wereld verhuizen de jonge dansers naar Brussel. Zenuwachtig starten ze aan de intensieve trainingen, aftastend naar hun rol in de groep en hun nieuwe leven in een onbekend land.

Podcastmaker Delphine Hesters heeft een achtergrond in sociologie en dat hoor je terug in deze authentieke audiodocumentaire. Generatie XIII is een studie van een groep jonge dansers, die Hesters drie jaar volgde. Een bijzondere ervaring om naar dans te luisteren – ritmes uit stampende voeten, de stem van discipline galmt door de zaal. De verhalen van de dansers vormen een bijzonder portret over opgroeien in deze tijd.

Generation XIII, 7 afl. van 41-58 min. P.A.R.T.S/Delphine Hesters.