Poetin vervangt onderminister van Defensie

Dmitri Boelgakov was sinds 2008 de Russische onderminister van Defensie.
Dmitri Boelgakov was sinds 2008 de Russische onderminister van Defensie. Foto ANP

Dmitri Boelgakov, de Russische onderminister van Defensie, is ontslagen door president Poetin. Dat meldt het Russische staatspersbureau Tass zaterdag. Hij wordt vervangen door kolonel-generaal Michail Mizintsev. Mizintsev zal verantwoordelijk zijn voor de logistieke operaties van het Russische leger.

Boelgakov was sinds 2008 onderminister van Defensie en werd in 2016 benoemd tot ‘Held van de Russische Federatie’. Boelgakov krijgt een andere functie, wat die inhoudt is niet duidelijk.

Zijn vervanger Mizintsev speelde een belangrijke rol tijdens de belegering van Marioepol in het zuiden van Oekraïne. Volgens de Britse regering wordt Mizintsev gelinkt aan het plannen en uitvoeren van het bombardement op een ziekenhuis in Marioepol. In april werden er door de Britse regering nog sancties genomen tegen Mizintsev, meldt persbureau Reuters.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal arrestaties bij protesten in Rusland loopt op naar ruim 1.300