Recensie

Recensie Podcast

Als je de groep niet aanvoelt

Presentator en journalist Lauren Ober onderzoekt in The Loudest Girl in the World hoe ze het beste om kan gaan met haar late diagnose autisme.
Introducing: The Loudest Girl in the World
Deze podcast luister je ook in onze app

Als kind had de juf haar het liefst vooraan zitten, zodat ze de andere kinderen niet af zou leiden. Ook op de middelbare school was ze doorgaans een van de verstoorders van de les. Presentator en journalist Lauren Ober noemt zichzelf een „tone deaf child”. De sfeer van een groep voelt ze niet goed aan - als kind walste ze er vaak volledige overheen. Luisteren is moeilijk, omdat ze zelf zo van praten houdt.

Lange tijd had Ober het gevoel dat zij problemen met zich meebracht en daarom beter op afstand kon blijven. Pas op haar 42e klikte er iets. Het begon met een woord dat ze niet meer uit haar hoofd kreeg, tot het bevestigd werd door een diagnose: autisme. In deze podcast onderzoekt ze, met veel humor en zelfreflectie, hoe het autistisch spectrum in elkaar steekt, en hoe ze het best met haar late diagnose om kan gaan.

The Loudest Girl in the World, 3 afl. van 33-37 min, Pushkin Industries.