Podcast

Haagse Zaken
24 sep 2022
za - 24 september 2022
Haagse Zaken
24 sep 2022
za - 24 september 2022
#4 Één APB, twee dagen, twintig fracties en acht redacteuren
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#4 Één APB, twee dagen, twintig fracties en acht redacteuren

In deze extra lange Haagse Zaken vertellen acht redacteuren over de inbreng van alle twintig fracties, groepen en leden. Hoe verliep het debat, waarin politici vaak de ideologische kern van hun partij uitdragen en tegelijkertijd zichzelf in de kijker proberen te spelen?

Dit jaar was de context van de Algemene Politieke Beschouwingen bekend: oorlog in Oekraïne, hoge energiekosten, inflatie – de crises waarmee het kabinet moet dealen werden in eerdere afleveringen van Haagse Zaken al besproken. Daar bovenop kenmerkt deze tijd zich door een laag vertrouwen in de politiek, een centraal thema in het debat – net als het energieprijsplafond, de wapenleveranties aan Oekraïne en de wendbaarheid van het kabinet.

@LamyaeA // @pdekoning // @PhilipDeWW // @pimvandendool // @apjvalk // @rik_rutten // @DeniseRetera // @christiaanpe

Presentatie: Lamyae Aharouay

Gasten: Petra de Koning, Philip de Witt Wijnen, Pim van den Dool, Guus Valk, Rik Rutten, Denise Retera & Christiaan Pelgrim

Redactie & Productie: Ruben Pest

Montage: Pieter Bakker