Thuiskok

Kruimelrepen met jam

Deze repen zijn zowel geschikt als ontbijt of als snack. Veganisten kunnen kokosolie of een andere neutrale olie gebruiken in plaats van boter. In plaats van zelf jam te maken, kunt u ook gewone frambozenjam gebruiken.

Voor de jam: roer in een pannetje de frambozen, water, ahornsiroop en chiazaad door elkaar. Breng aan de kook, laat een paar minuten zacht koken, haal van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch en bekleed een bakvorm van 18 x 28 centimeter met bakpapier. Mix de dadels, haver, het zout, de kaneel, kardemom, gember en citroenschil in de keukenmachine tot je een kruimelig mengsel hebt. Laat de boter en ahornsiroop in 5 minuten al roerend smelten in een pannetje op matig-laag vuur. Schenk dit bij het kruimelmengsel in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseknop. Druk driekwart van het kruimelmengsel aan in de bakvorm. Besmeer met een dikke laag jam. Voeg de boekweit toe aan de rest van het kruimelmengsel en strooi dit over de jam. Bak 25-30 minuten tot de bovenkant goudkleurig is. Laat in de bakvorm afkoelen en til dan voorzichtig aan het bakpapier uit de vorm. Snijd in 20 kleine repen. Je kunt de repen een week in de koelkast bewaren, in een afgesloten doos. Je kunt ze ook invriezen.