Maritiem

OVV: onderzoek naar drukte op Noordzee

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar de toenemende drukte op de Noordzee. De OVV stelt dat de aanleg van onder meer windmolenparken en de toename van de scheepvaart met steeds grotere schepen maken dat het voller en drukker wordt op de Noordzee.

De aanleiding is een incident met het Duitse vrachtschip Julietta D. Dat raakte eind januari op drift tijdens de storm Corrie. Het schip raakte eerst een ander schip en daarna delen van een windmolenpark in aanbouw.

Lees ook: ‘De schepen worden groter, de zee steeds kleiner’

De OVV is een zelfstandige organisatie die concrete voorvallen onderzoekt op het gebied van de scheepvaart, luchtvaart, spoorwegen en industrie. Daarnaast adviseert de OVV ook over bredere veiligheidsvraagstukken in Nederland. (NRC)