Recensie

Recensie Podcast

Afghaanse vluchtverhalen

In Kabul Falling vertellen Afghanen hoe zij de gevolgen van de machtsovername van de Taliban ervaren.
Introducing Kabul Falling, Coming Soon
Deze podcast luister je ook in onze app

Nadat Kabul augustus vorig jaar in handen kwam van de Taliban domineerden beelden van wanhopige vluchtpogingen het nieuws. De Brits-Afghaanse journalist Nelufar Hedayat ging op zoek naar Afghanen die op verschillende wijzen beïnvloed zijn door de machtsovername. Zoals Tariq, die een urenlange voettocht in de hitte ondernam om zijn zoontje op te halen en naar het vliegveld te brengen om te kunnen vluchten. Of Mohammed, die zijn vrouw Taara alleen zag vertrekken omdat hij niet mee mocht met een van de laatste evacuatievluchten, en die nu nog altijd ondergedoken zit in Kabul. Anderen vertellen hoe ze na de vlucht nog altijd last hebben van de situatie in hun thuisland.

Kabul Falling, 8 afl. van zo’n 35 min. Project Brazen/PRX