Prins Harry en prins Andrew in burger bij uitvaart

Prins Harry en prins Andrew zijn allebei in burgerkleding tijdens de uitvaart van koningin Elizabeth. De prinsen voeren geen taken meer uit in de naam van de Britse koninklijke familie, dus mogen ze geen militair uniform dragen. Koning Charles, prinses Anne, prins William en prins Edward zijn wel in militair uniform gekleed. Harry en Andrew droegen vorige week, tijdens de wake in Westminster Hall, wel een militair uniform. Dat was eenmalig toegestaan als een laatste teken van respect aan de overleden koningin.

Prins Harry legde in 2020 bewust zijn officiële taken neer, waarna hij met zijn vrouw Meghan naar de Verenigde Staten verhuisde. Prins Andrew moest in 2020 zijn taken verplicht neerleggen en in januari 2022 moest hij zijn militaire erelidmaatschappen teruggeven aan de koningin, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de beruchte ontuchtzaak rondom Jeffrey Epstein.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Uitvaartdienst Westminster afgelopen, kist met koningin Elizabeth verlaat de kerk