Elf aanhoudingen na rellen bij wedstrijd FC Den Bosch-TOP Oss

Geweldpleging Na de wedstrijd zaterdagavond braken rellen uit tussen supporters. Op verschillende plaatsen werd gevochten. Meerdere stewards en agenten raakten gewond.
Het stadion van FC Den Bosch. Zaterdagavond braken hier rellen uit na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss.
Het stadion van FC Den Bosch. Zaterdagavond braken hier rellen uit na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss. Foto Robin Utrecht

De politie Oost-Brabant heeft zaterdagavond elf mensen aangehouden bij rellen die uitbraken na de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss. In stadion de Vliert in Den Bosch ontstonden verschillende vechtpartijen. Ook gooiden supporters met stenen en fakkels naar de mobiele eenheid en werden politiemensen en politiehonden met broekriemen geslagen, meldt de politie Oost-Brabant zondagmiddag. Daarbij raakten stewards en agenten gewond. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

FC Den Bosch won de wedstrijd zaterdagavond met 4-1. Na de wedstrijd zochten supporters elkaar rond 19.00 uur op, waarbij volgens de politie een dreigende en agressieve situatie ontstond. Daarbij vonden ook vernielingen plaats. De burgemeester van Den Bosch gaf een acuut noodbevel af, dat tot 20.30 uur van kracht bleef. Uiteindelijk zijn zeven mannen aangehouden voor geweldpleging. Zij zitten allemaal nog vast en worden verhoord. Verder zijn drie mannen aangehouden op verdenking van belediging van politieagenten en één man voor het niet voldoen aan een vordering.

Verschillende stewards, die ingezet worden voor beveiligingswerkzaamheden rondom voetbalwedstrijden, raakten lichtgewond bij de rellen. Eén steward werd mishandeld door supporters en liep een ernstige hoofdwond op. Ook twee agenten raakten lichtgewond, zij gaan volgens de politie aangifte doen. Volgens Omroep Brabant moesten twee mensen voor behandeling naar het ziekenhuis.