Podcast

Haagse Zaken
17 sep 2022
za - 17 september 2022
Haagse Zaken
17 sep 2022
za - 17 september 2022
#3 Stijgende kosten: de overheid als oplossing en probleem
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#3 Stijgende kosten: de overheid als oplossing en probleem

Niet alle problemen laten zich oplossen met gevulde zakken. Daar is het kabinet-Rutte IV inmiddels wel achter. Komende week, op Prinsjesdag, worden de plannen bekendgemaakt waarmee het kabinet de dalende koopkracht wil repareren.

Met de economie gaat het verrassend goed – ondanks de coronacrisis en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Toch is de onzekerheid groot. De inflatie breekt record na record, energierekeningen gaan soms wel vijf keer over de kop, de armoede neemt toe en niemand weet hoelang ze gaat duren.

Naar wat voor onzekere tijd kijken we? Econoom en redacteur op de politieke redactie Marike Stellinga belde met economen en energiedeskundigen om daar een antwoord op te vinden. In deze Haagse Zaken vertelt ze over de reparaties die het kabinet wil uitvoeren. En ook over hoe eerder beleid van de overheid haar zelf nu hindert.

@LamyaeA // @MStellinga 

Presentatie: Lamyae Aharouay

Gast: Marike Stellinga

Redactie & productie: Ruben Pest

Montage: Pieter Bakker