Podcast

Tussen de regels
16 sep 2022
vr - 16 september 2022
Tussen de regels
16 sep 2022
vr - 16 september 2022
Waarom smullen we zo van de familiedrama's van de Engelse upper class?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Waarom smullen we zo van de familiedrama's van de Engelse upper class?

De familieperikelen van de Engelse upper class zijn een haast onuitputtelijke bron voor de meest heerlijke romans. Denk aan Brideshead revisited van Evelyn Waugh of de boeken van Rebecca West. Vol gezinnen die met stiff upper lip naar elkaar sneren, waar verval van rijkdom angstvallig geheim wordt gehouden. En dat alles opgeschreven met een vileine humor en een uitgesproken sense of Englishness. Wat is het toch aan deze specifieke sociale klasse dat we er zo graag over lezen? Rosan Hollak gaat in gesprek met Michel Krielaars en Joyce Roodnat.