Welkom in dit blog

Na zeventig jaar op de Britse troon is koningin Elizabeth II op 8 september op 96-jarige leeftijd overleden. Het Verenigd Koninkrijk is momenteel in een nationale periode van rouw.

Dinsdagavond is het lichaam van Elizabeth aangekomen in Buckingham Palace, waar haar kinderen en kleinkinderen in besloten kring afscheid nemen van de koningin. Woensdag wordt de kist met Elizabeth II verplaatst naar Westminster Hall. Daar wordt ze opgebaard en kan het publiek 23 uur per dag binnenkomen om afscheid te nemen.

Op maandag 19 september om 06.30 (lokale tijd) wordt de kist met de koningin naar Westminster Abbey gebracht voor de uitvaart die om 11.00 (lokale tijd) zal plaatsvinden. De koningin wordt daarna bijgezet in St. George’s Chapel bij Windsor Castle, samen met haar man, prins Philip.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Koningin Elizabeth II verlaat Buckingham Palace voor een laatste keer