Thuiskok

Afghaanse bolani

Bolani is gevuld en knapperig gebakken naanbrood. U kunt uiteraard variëren met de vulling.

Doe de bloem en het zout in een ruime kom en meng. Voeg het water geleidelijk toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Rol balletjes van het deeg, dek ze af met een theedoek en laat 5 minuten rusten. Hak de koriander fijn en snijd de prei fijn. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan. Voeg hier de prei en de koriander aan toe. Bak ca. 5 minuten tot de prei zacht is. Voeg de chilivlokken/de zwarte peper toe en het zout. Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen. Bestuif de werkplek met bloem. Rol een deegballetje tot een dunne cirkel met een deegrol. Schep in het midden van de cirkel 2 eetlepels van de afgekoelde vulling. Strijk de vulling uit over de cirkel. Vouw het deeg toe en duw aan. Herhaal voor de rest van het deeg en de vulling. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan. Bak de bolani aan beide kanten goudbruin. Serveer eventueel met wat yoghurt. Scheur de bolani, dip en geniet!