Koningin Elizabeth II verlaat Buckingham Palace voor een laatste keer

Koningin Elizabeth II heeft Buckingham Palace woensdag voor een laatste keer verlaten. Haar kist is, liggend op een affuit getrokken door paarden, naar Westminster Hall vervoerd. In dat oudste gebouw van het Britse parlement zal de koningin worden opgebaard tot haar uitvaart op maandag 19 september, en kan iedereen die dat wil haar een laatste eer bewijzen.

Koning Charles III, zijn zonen William en Harry en enkele andere leden van de koninklijke familie liepen woensdagmiddag achter de koets. Op de kist lagen onder meer de koninklijke standaard en de Imperial State Crown, een kroonjuweel versierd met zo’n drieduizend diamanten.

Duizenden mensen hadden zich langs de weg verzameld om een glimp van de processie op te vangen. Om te voorkomen dat de plechtigheid werd verstoord, heeft luchthaven Heathrow enkele vluchten van en naar Londen geschrapt of uitgesteld.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nachtbrakers wachten geduldig in de rij voor koningin Elizabeth