Leden koninklijke familie bekijken eerbetonen in Balmoral

Onder anderen prinses Anne (tweede van links) was zaterdagmiddag bij de als eerbetoon neergelegde bloemen bij kasteel Balmoral.
Onder anderen prinses Anne (tweede van links) was zaterdagmiddag bij de als eerbetoon neergelegde bloemen bij kasteel Balmoral. Foto Owen Humphreys/Reuters

Leden van de Britse koninklijke familie hebben zaterdagmiddag de bloemen en andere eerbetonen aan Queen Elizabeth II bekeken bij het kasteel Balmoral, waar de koningin overleed en haar lichaam nog altijd ligt. Eerder op de dag was er een besloten dienst voor familie in het Schotse verblijf. Onder anderen de drie jongere kinderen van de overleden koningin, prinses Anne en prinsen Andrew en Edward, bekeken de voor kasteel Balmoral neergelegde bloemen en zwaaiden naar het publiek.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Britse parlementariërs zweren trouw aan nieuwe koning Charles III