Ceremonie benoeming Charles afgelopen

Een vertegenwoordiger van de zogeheten Principal King of Arms leest de proclamatie voor op het balkon van St James's Palace in Londen.
Een vertegenwoordiger van de zogeheten Principal King of Arms leest de proclamatie voor op het balkon van St James's Palace in Londen. Foto Daniel Leal/Pool via Reuters

De zogeheten Garter King of Arms heeft de eerste en belangrijkste proclamatie voorgelezen vanaf het balkon boven Friary Court bij St James’s Palace in Londen. ‘God save the king’ en het Britse volkslied zijn gespeeld.

Charles verwees in zijn toespraak naar de ‘onbaatzuchtige dienstbaarheid’ van koningin Elizabeth II. Het medeleven dat „zovelen” hebben uitgedrukt is „de grootste troost”, zei hij. Lees de volledige toespraak bij de Britse krant The Guardian.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Queen Elizabeth II wordt maandag 19 september begraven