Podcast

Haagse Zaken
10 sep 2022
za - 10 september 2022
Haagse Zaken
10 sep 2022
za - 10 september 2022
#2 Zo staat het gedwongen huwelijk van Rutte IV ervoor
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#2 Zo staat het gedwongen huwelijk van Rutte IV ervoor

Ze wilden het toch nog een keer samen doen: VVD, D66, CDA en CU. Rutte IV is nu acht maanden bezig, en ze staan tegenover grote vraagstukken: De opvang van asielzoekers, stikstof, inflatie en gasprijzen die de pan uit rijzen.

Eerder vertelden we je in Haagse Zaken over die crises, in deze aflevering bespreken we het kabinet dat daarop een antwoord moet geven. We hebben het over de verhoudingen in de coalitie en oppositie en hoe het ervoor staat met het vertrouwen van de burger in de politiek.

@LamyaeA // @apjvalk // @pdekoning

Lees hier het stuk dat Lamyae Aharouay en Petra de Koning schreven over de controle die de VVD verliest op zijn achterban: VVD-top verliest controle, wat nu?

En hier het stuk dat Lamyae Aharouay schreef over het SCP-onderzoek waaruit blijkt dat 49% van de inwoners vindt dat het niet de goede kant op gaat met Nederland: SCP: ‘Vertrouwen in politiek is gepolitiseerd’

Presentatie:
Lamyae Aharouay
Gasten:
Guus Valk & Petra de Koning
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk & Ruben Pest
Montage:
Pieter Bakker