Thuiskok

Korean fried tofu met gember-soja-glaze

Dit is een veganistische variatie op de populaire Korean fried chicken. Emma de Thouars gebruikt voor dit recept zachte tofu. Warm de saus op voordat je hem over de tofu heen schenkt en voorzichtig omschept. Gochugaru is Koreaans chilipoeder en vind je in de Aziatische supermarkt. Groenten en witte rijst erbij en je hebt een volledige maaltijd.

Rasp de knoflook en gember en doe samen met de gochugaru, suiker, sojasaus en azijn in een steelpannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus twee minuten zachtjes pruttelen. Zet de saus apart terwijl je de tofu maakt. Meng voor de tofu de maizena met het zout, knoflookpoeder en gemberpoeder. Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan. Snijd de tofu in blokjes en wentel de helft voorzichtig door het maizenamengsel. Als je alles tegelijk doet, breekt de tofu eerder en gaat de maizena aan de tofu klonteren. Frituur de gewentelde tofu in circa vijf minuten op hoog vuur lichtbruin en knapperig. Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en herhaal met de rest van de tofu. Warm de saus weer iets op zodat hij vloeibaarder wordt, doe samen met het geroosterd sesamzaad en de tofu in een grote kom en schep voorzichtig om. Leg op een schaal en serveer.