Recensie

Recensie Podcast

Wie heeft Airbnb opgericht?

Wie heeft Instagram bedacht? Wie is de uitvinder van de zumba? Podcasticoon Guy Raz spreekt met ondernemers over hun bedrijf en carrière.
HIBT Lab! Yolélé: Pierre Thiam
Deze podcast luister je ook in onze app

Guy Raz is een beroemdheid in podcastland. De voormalig correspondent trekt met zijn succesvolle podcasts bij een aantal grote Amerikaanse omroepen wekelijks miljoenen luisteraars. In How I Build This doorloopt hij samen met ondernemers de oorsprong en groei van hun bedrijven.

Niet alleen is het interessant om te horen wie er achter grote bedrijven als Airbnb, Instagram of dating platform Bumble zitten, of wie er (per ongeluk) de populaire dansworkout Zumba heeft uitgevonden, het is ook boeiend om meer te weten te komen over de toevalligheden, visies en werkethiek die aan zo’n groot project voorafgaan.

Raz is tot in de puntjes voorbereid. Hierdoor hebben de interviews een interessante opbouw waarin hij voor luisteraars onverwachte wendingen kan laten ontstaan. Een betekenisvolle ontmoeting bijvoorbeeld, of een crisis die het voortbestaan van een bedrijf onzeker heeft gemaakt. Gelukkig maar - was je bijna voor die magische American Dream gevallen.

How I Build This with Guy Raz, tweemaal per week afleveringen van 40-90 minuten, Wondery.