In beeld

In Zandvoort kleuren de tribunes oranje voor favoriet Verstappen

Er worden zondagmiddag meer dan honderdduizend bezoekers verwacht bij de Dutch Grand Prix in de duinen van Zandvoort. Om 15.00 uur begint de race en zal favoriet Max Verstappen vanuit pole position wegrijden. In aanloop naar het startschot stromen de Formule 1-fans binnen en kleuren de tribunes rood-wit-blauw.
Tienduizenden reizigers reizen zondag per trein naar het circuit van Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland. Volgens de NS kwamen de eerste Formule 1-fans zondagochtend al om 07.15 uur aan op Amsterdam Centraal, om vanuit daar de trein te pakken naar Zandvoort.
Foto Ramon van Flymen/ANP
Al uren voor het startschot van de race - om 15.00 uur - kleuren de tribunes van het circuit oranje voor favoriet Max Verstappen.
Foto Remko de Waal/ANP
Honderden fans keken vrijdag tijdens de trainingen al toe.
Foto Remko de Waal/ANP
Zaterdag liepen tienduizenden bezoekers over de Zandvoortse boulevard naar het circuit voor de kwalificatie van de Grote Prijs van Nederland. Daar zette de 24-jarige Max Verstappen de snelste tijd neer, waardoor hij zondag op pole position aan de Dutch GP begint.
Foto Ramon van Flymen/ANP
Fans van Verstappen gingen zaterdag uit hun dak toen de coureur de snelste tijd neerzette van 1.10,342. Hij was daarmee maar 0,021 seconde sneller dan zijn concurrent Charles Leclerc. Carlos Sainz eindigde als derde en Lewis Hamilton, vorig jaar zijn grootste rivaal, als vierde.
Foto Kenzo Tribouillard/AFP
Bewoners van Zandvoort keken zaterdag in de voortuin naar de kwalificatie.
Foto Jeroen Jumelet/ANP
De Britse coureur Lewis Hamilton loopt over het circuit in Zandvoort. Tijdens het wereldkampioenschappen behaalde Verstappen de winst door Hamilton in de laatste ronde in te halen.
Foto Remko de Waal/ANP
Het is druk in Zandvoort. De politie arresteerde dit weekend twee mannen voor het gooien van een rookpot, een rokende fakkel. Eén van die fakkels werd op het circuit gegooid, waardoor de kwalificatie zaterdag tijdelijk stilgelegd moest worden.
Foto Remko de Waal/ANP
Dit jaar is het tweede jaar van de Dutch GP, sinds 1985. Vorig jaar won de Nederlandse Max Verstappen de race in Zandvoort.
Foto Remko de Waal/ANP
Op de tribune liggen rode, witte en blauwe vlaggetjes klaar voor Nederlandse supporters.
Foto Koen van Weel/ANP
Red Bul-rijder Verstappen schiet als stunt merchandise in het publiek. Zijn fans juichen hem toe.
Foto Piroschka Van De Wouw/REUTERS
Niet iedereen in Zandvoort zit op de tribune te kijken naar de race. In deze voortuin hebben bewoners een scherm neergezet om Verstappen te volgen.
Foto Jeroen Jumelet/ANP