In beeld

Europese rivieren snakken naar regen

Europa kent een van de droogste zomers aller tijden. In allerlei landen zijn rivieren droog komen te staan als gevolg van langdurige hitte en het gebrek aan regen.
De langdurige droogte in Nederland legt tal van rivieren droog. Ter hoogte van Nijmegen spelen twee sportievelingen een potje badminton aan de oever van de Waal.
Foto Pierre Crom/Getty Images
Kinderen wandelen door de Franse Galardi-rivier. Begin deze maand zaten meer dan honderd gemeenten in het land zonder drinkwater als gevolg van de droogte.
Foto Bob Edme / AFP
Ook het waterpeil van de Rijn, die hier door Duitsland kabbelt, is flink gedaald. Het waterniveau in de Nederlandse Rijn is bijna zo laag dat de rivier voor schepen niet langer begaanbaar is.
Foto Benjamin Westhoff/Reuters
Deze Italiaanse rivier, de Po, gelegen langs de plaats Borgo Virgilio, heeft te maken met de ergste droogte in zeventig jaar tijd.
Foto Flavio Lo Scalzo/ Reuters
In de Italiaanse Po werd bij de drooglegging een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Militairen hebben het voorwerp uit het water verwijderd.
Foto Flavio Lo Scalzo / Reuters
In de Franse rivier Tille in Lux hebben de vissen de droogte niet kunnen overleven.
Foto Nicholas Garriga /AP
Ook de Britse rivieren zijn droog komen te liggen. De droogte in Europa is te verklaren door langdurige hitte en een uitdroging van de bodem.
Foto Stuart Brock/Getty Images
Dronebeeld van de Belgische Lesse in Dinant: normaliter komen mensen er graag met hun kajak, maar daarvoor is het waterpeil er deze zomer te laag.
Foto Olivier Hoslet / EPA
In Roemenië zoekt een paard naar verkoeling aan de oevers van de Donau.
Foto Daniel Mihailescu / AFP
In het Spaanse Lugo, gelegen in Galicië, is een boom langs de rivier droog komen te staan. Het gebied maakt zich op voor een zeer droge periode.
Foto Carlos Castro/Europa Press via Getty Images
In de Waal komen woonboten vast te liggen. De Nederlandse zomer is gortdroog: 2022 is vooralsnog het droogste jaar sinds het KNMI dat meet.
Foto Jeffrey Groeneweg/ANP
Een Britse vrouw toont een foto van haar moeder bij dezelfde rivier in 1976. Toen was de rivier even uitgedroogd als deze zomer.
Foto Adrian Dennis / AFP
Spaanse schapen zoeken tevergeefs naar water in de buurt van de Guadiana-rivier.
Foto Susana Vera / Reuters