Recensie

Recensie Podcast

Schrijvers ontleden boekpassages

In deze miniserie van de succesvolle muziekpodcast Song Exploder analyseren schrijvers stukken uit hun eigen boeken.
Book Exploder: Susan Orlean - The Library Book
Deze podcast luister je ook in onze app

Op de audioredactie van NRC zijn we unaniem fan van de podcast Song Exploder, waarin muzikanten hun eigen nummers stukje voor stukje ontleden. Deze zomer lanceert Song Exploder een tweewekelijkse miniserie genaamd Book Exploder. Hierin ontleden auteurs hun boeken op een vergelijkbare wijze: ze zoomen in op passages, zodat de luisteraar leert hoe een schrijver te werk gaat.

De host van deze mini-serie is Susan Orlean schrijver en staffwriter voor de New Yorker. Over dit project zei ze in een recent interview: “If there’s an overarching goal with this project, it’s to help people feel that creativity is not a rabbit to be pulled out of a hat.”

Book Exploder, tweewekelijks afleveringen van 20 min, Song Exploder/Hrishikesh Hirway.