Ten Hag met Manchester United laatste op ranglijst na nieuwe verliespartij

Beroerde start Manchester United verloor zaterdag opnieuw in de Premier League. Brentford wist vier keer te scoren tegen het elftal van Erik ten Hag.
Ten Hag ziet met lede ogen aan hoe zijn ploeg met 4-0 verliest.
Ten Hag ziet met lede ogen aan hoe zijn ploeg met 4-0 verliest. Foto David Klein/Reuters

Trainer Erik ten Hag is het seizoen met Manchester United beroerd begonnen. Nadat zijn ploeg vorige week al verloor van Brighton & Hove Albion, was zaterdag Brentford met liefst 4-0 te sterk. Manchester United bivakkeert na de twee verliespartijen op de laatste plaats van de ranglijst.

Lees ook: De valse start van Ten Hag bij United komt niet helemaal onverwacht

Bij Manchester United liet Ten Hag de Portugese ster Cristiano Ronaldo in de basis beginnen, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg al na 45 minuten vier tegentreffers moest slikken. Doelman David de Gea liet bij de openingsdoelpunt een op het oog houdbare bal door, waarna Brentford voor eigen publiek verder uitliep, dat was onder meer te danken aan nieuw gestuntel van De Gea en Christian Eriksen.

Zo zal de druk op Ten Hag al vroeg in het seizoen hoog zijn. De 52-jarige Haaksberger, die vorig seizoen kampioen werd met Ajax, is juist gehaald om de topclub uit het slop te trekken. Manchester United eindigde vorig seizoen op een zesde plaats, op straatlengte afstand van kampioen en rivaal Manchester City.

Om de selectie van vers bloed te voorzien, winkelde de technische leiding van Manchester United in de Eredivisie. Het trok Tyrell Malacia (van Feyenoord) aan en telde ruim zestig miljoen euro neer voor Lisandro Martinez van Ajax. Ook Eriksen kwam over. United zoekt nog naar een nieuwe spits, voor als Ronaldo toch vertrekt, maar heeft de juiste kandidaat nog niet gevonden.