Thuiskok

Courgette in bladerdeeg

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Halveer de courgette voorzichtig in de lengte. Snijd met een mes de zaadlijsten weg. Hol de courgette door met een lepeltje te schrapen een beetje verder uit tot aan de steelaanzet, zodat beide helften een opening hebben voor het vullen. Meng de ricotta met de kaas in een kom. Pers of rasp de knoflook erboven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf boven de kom. Hak de kruiden fijn en schep ze met zout en peper naar smaak door de ricotta. Stapel de plakjes deeg en rol ze uit tot een langwerpige deeglap waarin je de courgette makkelijk kunt verpakken. Druk de courgettehelften op elkaar en wikkel ze in het deeg. Vouw het deeg aan de bolle onderkant van de courgette al dicht, laat de andere zijde met de vulopening open. Schep de kruidenricotta in een spuitzak en spuit via de opening bovenin de vulling in de courgette. Vouw ook deze kant van het deeg dicht en leg het courgettepakketje met de naad naar beneden op de bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het deeg met ei. Bak de courgette in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.