Recensie

Recensie Podcast

Wat het koraal ons vertellen wil

Een natuurdocumentaire in audiovorm. In The Wild with Chris Morgan hoor je reportages en gesprekken met mensen over de hele wereld die voor het behoud en herstel van natuurgebieden vechten.
Coral reefs: a biological symphony being silenced
Deze podcast luister je ook in onze app

Chris Morgan is ecoloog, wildlife-onderzoeker en maker van natuurdocumentaires. In The Wild onderzoekt hij hoe de natuur menselijke invloeden overleeft, ertegen terugvecht of zich op een bijzondere manier aan onze machten aanpast. Soms staat hij op een bergtop, dan weer staat in duikpak in een rivier, in een andere aflevering scheurt hij op een sneeuwmobiel door Alaska. Morgan verzamelt tijdens zijn wereldreizen verhalen van mensen die hun leven wijden aan het beschermen van natuurgebieden.

Zijn benadering is wetenschappelijk, al kan hij zijn enthousiasme of waardering voor moeder natuur niet altijd onderdrukken - een insteek die je van een natuurdocumentaire mag verwachten. Ik heb vooral genoten van de aflevering Coral Reefs: a biologica Symphony being silenced. Daarin leerde ik dat een manier bestaat om naar koraal te luisteren, en er zo van te leren!

The Wild with Chris Morgan, tweewekelijks afleveringen van 10-40 min, KUOW.