Podcast

Vandaag
3 aug 2022
wo - 3 augustus 2022
Vandaag
3 aug 2022
wo - 3 augustus 2022
Hoe de Noordzee een industriegebied werd
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe de Noordzee een industriegebied werd

Vanaf de redactie van NRC vertellen we je elke dag hét verhaal van de dag. Nieuwsverhalen die raken, verrassen of iets aan het licht brengen. Maar wat gebeurt er na de eindtune? Deze week hoor je van vijf verhalen hoe het verder ging.

In februari zat redacteur Hans Steketee gespannen naast zijn marifoon toen vrachtschip Julietta D tijdens een storm stuurloos op een olietanker botste. Het riep de vraag op of de Noordzee niet te vol raakt. Vrachtschepen, windturbines, vissers en natuurgebieden vechten er om ruimte. Hij besloot aan boord te stappen van een loodsvaartuig om te zien hoe het industriegebied op de Noordzee erbij ligt. Zijn ongelukken te voorkomen?

Gast:
Hans Steketee
Presentatie:
Egbert Kalse
Redactie:
Julia Vié
Montage:
Astrid Cornelisse