Podcast

Vandaag
2 aug 2022
di - 2 augustus 2022
Vandaag
2 aug 2022
di - 2 augustus 2022
Vanuit de jungle vechten Myanmarese jongeren voor hun vrijheid
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Vanuit de jungle vechten Myanmarese jongeren voor hun vrijheid

Vanaf de redactie van NRC vertellen we je elke dag hét verhaal van de dag. Nieuwsverhalen die raken, verrassen of iets aan het licht brengen. Maar wat gebeurt er na de eindtune? Deze week hoor je van vijf verhalen hoe het verder ging.

Als een van de weinige journalisten lukt het Minka Nijhuis al jaren om vanuit de Myanmarese Jungle verslag te doen van een vergeten oorlog. In januari was ze hier te horen na een bezoek aan een ziekenhuis voor gewonde guerrillastrijders. Onlangs verbleef ze in een kamp waar jonge rekruten zich klaarmaken voor hun strijd voor vrijheid. De jongeren zijn strijdbaar, maar hun toekomst is ongewis.

Gast:
Minka Nijhuis
Presentatie:
Floor Boon
Redactie:
Nina van Hattum & Mila-Marie Bleeksma
Montage:
Jan Paul de Bondt