Podcast

Haagse Zaken
30 jul 2022
za - 30 juli 2022
Haagse Zaken
30 jul 2022
za - 30 juli 2022
#41 Haagse Zaken in de zomer: waarom het zo vaak fout gaat bij de overheid
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#41 Haagse Zaken in de zomer: waarom het zo vaak fout gaat bij de overheid

Tijdens zijn premierschap heeft Mark Rutte vaak ‘sorry’ moeten zeggen. Voor de Toeslagenaffaire, het Groningse gasdossier, over het te vroeg versoepelen van coronamaatregelen. Al die excuses kwamen niet uit de lucht vallen, vaak volgden ze na falend overheidsbeleid. 

In deze tweede zomeraflevering van Haagse Zaken nemen we de tijd om te onderzoeken waarom het zo vaak misgaat bij de overheid. Je hoort van Derk Stokmans, onderzoeksjournalist met een focus op de overheid, welke patronen er te ontwaren zijn die problemen eerder in stand houden dan oplossen.

Het is reces in Den Haag, het Tweede Kamergebouw is uitgestorven, het kabinet werkt met zomerroosters en wij bieden je de komende weken zomerafleveringen. Over onderwerpen die vaak zijdelings in Haagse Zaken worden besproken, maar waar we nu eens goed de tijd voor willen nemen.

@LamyaeA // @DerkStokmans

Luister hier de aflevering die we eerder maakten over de parlementaire enquete naar het Groningse gasdossier.

Luister hier de aflevering die we eerder maakten over de Algemene Bestuursdienst.

Luister hier de aflevering die we eerder maakten over de Toeslagenaffaire.

Lees hier het artikel van Derk Stokmans en Merijn Rengers uit 2015.

Presentatie:
Lamyae Aharouay
Gast:
Derk Stokmans
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk
Montage:
Pieter Bakker