Toch wandelaars tijdens eerste dag Nijmeegse Vierdaagse

Wandelaars tijdens zonsopgang dinsdag bij De Waalbrug in Nijmegen.
Wandelaars tijdens zonsopgang dinsdag bij De Waalbrug in Nijmegen. Foto Rob Engelaar/ANP

Officieel is de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse geschrapt, maar een aantal wandelaars heeft besloten dinsdag toch via Valburg naar Arnhem, en via Bemmel weer terug naar Nijmegen te lopen. Dat schrijft Omroep Gelderland. Het is niet duidelijk hoeveel wandelaars het dringende advies van de organisatie naast zich neer hebben gelegd.

Voor de 70-jarige wandelaar Pieter uit Berg en Dal was het geen optie om niet te gaan lopen, schrijft Omroep Gelderland. Hij was er helemaal op ingesteld en kon niet slapen. Daarom is hij dinsdagochtend vroeg toch begonnen aan de vijftig kilometer lange wandeling.

De organisatie van de Vierdaagse heeft de eerste dag van het wandelevenement afgelast vanwege de extreme weersvoorspellingen. Marsleider Henny Sackers noemde dit besluit eerder al „historisch”. In 2006, toen de temperaturen ook boven de dertig graden stegen, ging de wandeling wel door. Twee wandelaars bezweken toen aan de hitte.

Correctie: In een eerdere versie van deze update stond dat in 2016 twee wandelaars zijn bezweken aan de hitte. Dat moet 2006 zijn en is hierboven aangepast.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Op verschillende plekken meer dan 30 graden, Hiemstra legt link met klimaatverandering