In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat in Madrid een NAVO-top plaatsvond, protesteerden boeren door heel Nederland met hun tractoren tegen de stikstofplannen van het kabinet en werd in Texas een truck met zeker 46 dode mensen, vermoedelijk migranten, gevonden.
Brandweerlieden en reddingswerkers ruimen het puin van het verwoeste Amstor-winkelcentrum in Krementsjoek. Bij een Russische aanval op het centraal gelegen plaatsje zijn afgelopen week zeker achttien doden gevallen. Ook raakten enkele tientallen mensen vermist; mogelijk loopt het dodental nog op.
Foto Oleg Petrasyuk EPA/
Vuurvliegjes zwermen rond een bos in de Noord-Hongaarse plaats Salgótarján. De foto is met een lange sluitertijd genomen.
Foto Peter Komka / EPA
Het Zeeuwse Zierikzee werd deze week opgeschrikt door een windhoos. Eén persoon kwam daarbij om het leven en raakten meerdere mensen gewond. Vliegende dakpannen, omgewaaide bomen en (deels) ingestorte huizen zorgden voor schade.
Foto Jeffrey Groeneweg / ANP
Veel boeren zijn boos op het kabinet vanwege de voorgenomen stikstofdoelen en bijbehorende plannen om de veestapel in te krimpen. Ook deze week was dat op verschillende plekken in Nederland merkbaar: boeren demonstreerden door de weg op te gaan met tractoren en sommigen zochten stikstofminister Van der Wal opnieuw op aan huis. Dinsdag protesteerden ze voor de Tweede Kamer - een enkeling nam daarbij ook een deel van zijn veestapel mee.
Foto David van Dam
Autoriteiten in de Amerikaanse stad Texas onderzoeken een truck nabij San Antonio. In de wagen voltrok zich deze week een drama: zeker 46 mensen, vermoedelijk migranten uit Latijns-Amerika, werden dood in de truck gevonden. Enkele tientallen slachtoffers werden levend gevonden. Zij kampten met hitteberoerte en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Foto Jordan Vonderhaar / AFP
Mensen lopen door een zandstorm in de noordelijke stad Allahabad. India kampte dit voorjaar met uitzonderlijke hitte, die tientallen mensen het leven kostte. Ook mislukten veel oogsten door de hitte, waardoor de Indiase autoriteiten een beperking oplegden aan de hoeveelheid graan die naar het buitenland geëxporteerd kon worden.
Foto Sanjay Kanoija / AFP
De Amerikaanse artiest Lizzo speelt haar nummer 'About Damn Time' tijdens de uitreiking van de BET Awards in Los Angeles afgelopen zondag. Silk Sonic, een samenwerking tussen Bruno Mars en Anderson Paak, was met drie prijzen de grote winnaar. De BET Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste zwarte Amerikaanse artiesten, acteurs en makers.
Foto Chris Pizzello / AP
Een vrouw wordt naar de enige abortuskliniek in Jackson, in de Amerikaanse staat Mississippi, begeleid. Vorige week besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof dat abortus geen grondrecht is en dat staten eigen abortuswetten mogen invoeren. Dat deed het hof in een zaak over een wet in Mississippi, die een termijn van vijftien weken aanhoudt na de conceptie als grens voor de afbreking van een zwangerschap.
Foto Rogelio V. Solis / AP
Arbeiders graven naar grind en zand bij de grindgroeve van Kenscoff in Haïti. Het land, een van de armsten ter wereld, wordt ook getroffen door forse inflatie als gevolg van de pandemie en de oorlog in Oekraïne.
Foto Odelyn Joseph / AP
Een Soedanese man met oogletsel in het centrum voor migranten en asielzoekers in de Spaanse enclave Melilla. Bij een bestorming van de enclave vorige week zijn 23 mensen om het leven gekomen, van wie de meesten Soedanezen.
Foto Fadel Senna / AFP
Demonstranten verzetten zich tegen de gestegen prijzen voor levensonderhoud in Accra, de hoofdstad van Ghana. Het land kent een inflatie van meer dan 27 procent, het hoogste punt in bijna twee decennia. Eerder deze week raakten honderden demonstranten slaags met de politie.
Foto Nipah Dennis / AFP
In Madrid vond afgelopen week een NAVO-top plaats. De Italiaanse premier Mario Draghi nam zijn aankomst in het Prado Museum, waar woensdag een diner met staatshoofden en regeringsleiders plaatsvond, aan om een belletje te beantwoorden. Een dag werd bekend dat Turkije onder voorwaarden akkoord is met de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap.
Foto Ballesteros / EPA
Een man schreeuwt tijdens de presentatie van een rapport van de waarheidsvindingcommissie over het interne conflict waar Colombia decennialang onder heeft geleden. Het onderzoek is een product van het vredesakkoord van 2016 tussen de regering en de gewapende beweging FARC. De commissie kreeg de opdracht om mensenrechtenschendingen te onderzoeken die tussen 1958 en 2016 door alle betrokkenen zijn begaan.
Foto Ivan Valencia / AP
Een met modder bedekte boer in een rijstveld tijdens Dhan Diwas in de plaats Tokha, nabij de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Dhan Diwas markeert ieder jaar het begin van het rijstplantseizoen in Nepal.
Foto Prakash Mathema / AFP