Karim Benhammouch: ‘Een licht pak wordt al snel gezien als frivool’

Wat wordt het? Karim Benhammouch, inkoopmanager bij Oger, ziet bij pakken nu ook lichtere tinten.

„Weet je wat het is? Een blauw pak klopt gewoon.”
„Weet je wat het is? Een blauw pak klopt gewoon.”

Het blauwe pak – geliefd bij bankiers, makelaars, accountants, advocaten en vooral politici – blijft altijd bestaan, is de overtuiging van Karim Benhammouch (33), inkoopmanager bij Oger. Toch heeft het concurrentie gekregen, zegt hij. „Je ziet bij pakken nu ook lichtere tinten. Beige is the new blue, zeg ik wel eens. Zeker bij bruiloften, en dit is het seizoen en hét jaar van de bruiloft, wordt vaker afgestapt van het klassieke blauw en gekozen voor beige.

„Qua businesskledij is het blauwe pak onverminderd populair. Het laat zich makkelijker combineren dan een zwart pak, blauw kan in tegenstelling tot zwart ook met een bruine riem en schoenen. En we hebben natuurlijk veel politici met een lichte huidskleur, die worden door een grijs pak vaak nog grauwer in het gezicht.

Qua businesskledij is het blauwe pak onverminderd populair

„Als een pak professioneel wordt gedragen, kiezen mannen nagenoeg altijd navy. Kobalt en lichtblauw is meer vrije tijd. Grappig dat we dat als samenleving hebben afgesproken: een donker pak is serieus, een licht pak frivool.

„Wat ik op mijn eigen bruiloft droeg? Ja, toch een blauw pak. Ondanks dat ik werk in de mode-industrie koos ik toch voor klassiek. Diepdonkerblauw pak, wit overhemd, blauwe das. Weet je wat het is? Een blauw pak klopt gewoon.”