In beeld

De aardbeving in Afghanistan in beeld

In de Afghaanse provincie Paktika vond woensdag een aardbeving plaats met een kracht van 6,1. Zeker duizend mensen kwamen daarbij om het leven, en dat dodental zal vermoedelijk oplopen. In het moeilijk te bereiken gebied komt noodhulp moeizaam op gang.
Bewoners inspecteren hun ingestorte huizen. De aardbeving heeft zeker drieduizend huizen verwoest.
Foto Bakhtar News Agency
De aardbeving verraste veel inwoners van de oostelijk gelegen regio aan het begin van de nacht in hun slaap. Zeker duizend mensen kwamen om. De aardbeving is daarmee een van de dodelijkste van de laatste twintig jaar.
Bakhtar News Agency /AP
Een van de ruim 1.500 gewonden wordt met een infuus behandeld in een ziekenhuis.
Foto EPA
In de stad Sharan wordt een kind behandeld dat gewond is geraakt
Foto Ahmad Sahel Arman / AFP
Woensdagavond waren er zo'n zeshonderd mensen gered uit de getroffen gebieden.
Foto Ahmad Sahel Arman / AFP
De autoriteiten kunnen verschillende van de getroffen gebieden niet of slechts heel moeizaam bereiken, waardoor het aantal doden en slachtoffers vermoedelijk nog zal oplopen.
Foto AP
De aardbeving is een test voor de Taliban-regering, die in augustus de macht in het land overnam. Het ministerie van Defensie leidt de reddingsoperaties.
Foto EPA
Veiligheids- en reddingswerkers zoeken tussen het puin naar overlevenden in het dorp Gayan in de provincie Paktika. De Afghaanse autoriteiten stuurden enkele tientallen ambulances en verschillende helikopters naar het gebied.
Foto EPA
Na de machtsovername van de Taliban in augustus is veel buitenlandse hulp stilgelegd, waarvan Afghanistan sterk afhankelijk was. VN-hulp die wel gebleven is, kreeg woensdag toegang tot het gebied.
Foto Ebrahim Nooroozi / AP
Het Wereldvoedselprogramma van de VN heeft toegezegd voedselpakketten en logistieke hulp naar het getroffen gebied te sturen. Ook Japan, Zuid-Korea, Qatar en Iran sturen hulp.
Foto EPA
Ook buurland Pakistan stuurt hulp. Volgens Taliban-woordvoerder Zabihulah Mujahid zijn in Paktika reeds acht vrachtwagens met hulpgoederen gearriveerd.
Foto EPA
Een dorpeling haalt een tapijt uit een van de ingestorte huizen.
Foto EPA
In het dorp Gayan zijn de eerste lichamen van slachtoffers al geborgen.
Foto EPA