Twee tbs’ers ontsnapt uit behandelkliniek Nijmegen

Zoekactie De twee tbs’ers hebben vermoedelijk hulp gekregen van buitenaf. Ze zijn ontkomen door een gat in het hek dat om het gebouw staat.
Beeld van de tbs-kliniek in Nijmegen.
Beeld van de tbs-kliniek in Nijmegen. Foto: Flip Franssen

Twee tbs’ers zijn ontsnapt uit een Nijmeegse behandelkliniek. Zij kregen daarbij hulp van buitenaf; het hek waardoor ze zijn gevlucht is volgens een woordvoerder van de kliniek stukgemaakt. De twee tbs’ers zijn dinsdagavond rond 20.30 uur ontkomen uit de psychiatrische kliniek voor behandeling en resocialisatie van tbs’ers. Politie en justitie zijn op de hoogte en hebben een zoekactie opgezet.

De politie meldt dat het gaat om twee mannen van 24 en 27 jaar oud die zijn gevlucht in een witte Volkswagen Golf. De 24-jarige man is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval. De andere verdachte is in 2019 veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf en tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers om het leven is gekomen.

De Nijmeegse kliniek valt samen met vier andere tbs-instellingen onder de Pompestichting. Dat is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie die mensen behandelt die met justitie te maken hebben of zullen krijgen.