Recensie

Recensie Muziek

Beatrice van der Poel brengt Brel als nieuw

Beatrice van der Poel heeft zich in de loop der jaren al van veel verschillende kanten laten horen. Ze zong onder meer liefdesliedjes van eigen makelij en wist met verrassend resultaat nummers van Leonard Cohen en Jimi Hendrix om te zetten in Nederlandstalig repertoire. En nu heeft ze zich op Jacques Brel geworpen – dankzij de poëtische vertalingen waarmee tekstdichter Ernst van Altena de overrompelende chansonnier begin jaren zestig introduceerde in Nederland. In de vertolking van Beatrice van der Poel klinken de vijf nummers op deze ep weer bijna als nieuw. Ze zijn afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders Leo Bouwmeester (piano), Sanne van Delft (contrabas) en Micha Molthoff (viool). Zo komt Brel weer overtuigend tot leven.

Beatrice van der Poel heeft intussen aangekondigd dat ze ook een compleet Brel-album gaat maken. Dat is dus goed nieuws.