Podcast

Haagse Zaken
4 jun 2022
za - 4 juni 2022
Haagse Zaken
4 jun 2022
za - 4 juni 2022
#34 Politieke vliegschaamte
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#34 Politieke vliegschaamte

Sinds de coronamaatregelen grotendeels werden opgeheven en we weer massaal op vakantie gaan, is het chaos op Schiphol: lange rijen, bedreigd luchtvaartpersoneel, stakingen en geannuleerde vluchten. Ten grondslag aan deze wanorde liggen structurele problemen: de luchthaven barst uit haar voegen, KLM moet keer op keer worden gered, Nederland moet in 2050 klimaatneutraliteit bereiken én kabinet-Rutte IV heeft grote duurzaamheidsambities.

In deze Haagse Zaken hebben we het over hoe al deze belangen samenkwamen in een politieke week waarin de luchtvaart centraal stond. Je hoort hoe de Nederlandse staat is verbonden met KLM en Schiphol en welke kant politiek Den Haag op beweegt als het gaat om de toekomst van de Nederlandse luchtvaart.

@apjvalk // @janbenja // @e_konig

Verder lezen:

  • Lees hier het artikel dat Jan Benjamin schreef over de 220 miljoen euro extra aan aandelen AF-KLM die de Nederlandse staat gaat kopen en waarvoor minister van Financiën Sigrid Kaag zich maandag 30 mei moest verdedigen
  • Lees hier het artikel dat Eppo Konig schreef over Dick Benschop die op het matje werd geroepen bij de Tweede Kamer op dinsdag 31 juni
  • Lees hier het artikel van Eppo König & Jan Benjamin over het luchtvaartdebat woensdag 1 juni
Presentatie:
Guus Valk
Gast:
Eppo König & Jan Benjamin
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk & Henk Ruigrok van der Werven
Montage:
Pieter Bakker