Gewonden bij ongeluk attractie Sprookjesbos Valkenburg

Ongeval In kinderpretpark Sprookjesbos Valkenburg zou een karretje uit een attractie zijn gevallen, waarbij meerdere mensen gewond raakten. Twee volwassenen en een kind zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Het Sprookjesbos Valkenburg in 2018.
Het Sprookjesbos Valkenburg in 2018. Foto Chris Keulen

In een attractie in pretpark Sprookjesbos Valkenburg zijn vrijdag meerdere mensen gewond geraakt toen een karretje naar beneden viel. Twee volwassenen en een kind zijn met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd, hun toestand is stabiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Twitter avatar VRZuidLimburg Veiligheidsregio Zuid-Limburg Een karretje van de attractie is naar beneden gevallen. Hierin zaten 2 volwassenen en 2 kinderen. De beide volwassen en 1 kind zijn naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

Naar aanleiding van het incident werd een traumahelikopter opgeroepen. In het gevallen karretje zaten twee volwassenen en twee kinderen. Het is nog niet duidelijk waardoor het ongeluk gebeurd is en hoe ernstig het letsel van de gewonden is. Na het incident hebben meerdere mensen het park verlaten.

Calidius

In de attractie waarvan het karretje afbrak worden bezoekers met gondels naar een hoogte van 10 meter getild en rondgedraaid. Deze Calidius was pas sinds sinds september in gebruik. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Een medewerkster van het Sprookjesbos kon vrijdagmiddag geen toelichting geven. „Onze focus ligt momenteel volledig bij de slachtoffers”, zei een medewerkster telefonisch. Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur. Volgens persbureau ANP zou de politie hebben gemeld dat er vier volwassenen en twee kinderen gewond zijn geraakt, maar dat wilde de politie desgevraagd niet aan NRC bevestigen. „Het is momenteel geen politiezaak”, zegt een woordvoerder.

Sprookjesbos Valkenburg is een attractiepark dat zich richt op jonge kinderen. Het werd in 1950 geopend en is daarmee een van de oudste themaparken ter wereld. In het park worden meerdere sprookjes uitgebeeld door bewegende poppen.