Heldenportretten van natuur

Agenda Amsterdam | Expositie

Foto Saskia van Loenen

Nog ruim een week te zien in de kerk van Broek in Waterland, vlak boven Amsterdam: Oude en nieuwe helden van (de) aarde kunstwerken van Judith Dubois, het vervolg op haar eerdere succesvolle serie over Rembrandt.

Dubois gebruikt voor haar portretten enkel materialen van de aarde, zoals zand, schelpen en boombast. Deze nieuwe serie bevat portretten van oude helden, inspirators uit de kring van Rembrandt, en nieuwe helden, zoals Tommy Wieringa, Jane Goodall en Amanda Gorman.

Zeer recent zijn president Zelensky en Marina Ovsjannikova, de Russische journalist die live op tv een protestbord in beeld bracht. De opbrengst van deze laatste twee gaat naar hulp voor Oekraïne.

T/m maandag 6 juni, Kerkplein, Broek in Waterland. www.broekerkerk.nl