Zo worden de ‘helden van deze tijd’ geëerd in Rotterdam

Beeldenroute Stichting ‘Heart Work Heroes’ wil met een grote beeldenexpositie aandacht vragen voor werken in de zorg en jongeren motiveren.

‘With Love’, Supisara Chotika, Kruisplein.
‘With Love’, Supisara Chotika, Kruisplein. Foto Walter Herfst

De gemeente noemt het de grootste openluchtexpositie voor de zorg ooit in Nederland: Heart Work Heroes. Sinds half mei is een beeldenroute van meer dan veertig levensgrote beelden, beschilderd door voornamelijk Rotterdamse kunstenaars, te bezichtigen in de stad: van Kruisplein tot aan de Kop van Zuid. De buitenexpositie loopt tot 29 juni.

De stichting ‘Heart Work Heroes’ wil zo aandacht vragen voor werken in de zorg, met als motto: meer jongeren motiveren voor een carrière in de zorg. Het idee is dat alle beelden met hun grote hart symbool staan voor de zorg. Onder anderen intensivist Diederik Gommers, hoofd van de intensive care van het Erasmus MC, is betrokken bij de organisatie.

Initiatiefnemer is Herman Poort, oprichter van de stichting. Hij wil met deze expositie de „helden van deze tijd eren”. Het initiatief is mede ingegeven door een persoonlijke ervaring met zorg voor zijn inmiddels overleden partner, zij bleek na de geboorte van hun dochter leukemie te hebben. Poort zegt nu: „Rotterdam heeft de beelden omarmd, dat is fantastisch om te zien.” Na de tentoonstelling worden de beelden geveild. De opbrengst gaat naar de lokale zorg.

‘Diamonds’, Nutsara Chuasamum, Koopgoot. Foto Walter Herfst
‘Eternally Grateful for your Service’, Elle, Koopgoot Foto Walter Herfst
‘Eternally Grateful for your Service’, Elle, Koopgoot Foto Walter Herfst
‘Spetter’, Robert van der Kroft, Kruisplein. Foto Walter Herfst
‘Ovation’, Mikolaj Stojanowicz, Schouwburgplein. Foto Walter Herfst
‘Apollo’, Lauressa Broos, Depot. Foto Walter Herfst