Podcast

Future Affairs
25 mei 2022
wo - 25 mei 2022
Future Affairs
25 mei 2022
wo - 25 mei 2022
#1 Het moeilijke probleem van bewustzijn
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#1 Het moeilijke probleem van bewustzijn

Hoe kán het dat wij een ervaring hebben? Dat een verzameling materie zoals een mens ideeën en emoties kan hebben? Wetenschappelijke inzichten over deze eeuwige vraag zijn aan het verschuiven. Produceert ons brein bewustzijn, of ontvángt het iets? Dit is één van de grootste mysteries uit de moderne wetenschap, met enorme implicaties voor hoe we naar onszelf en de rest van de natuur kijken. Filosoof Emanuel Rutten neemt ons mee in 'the Hard Problem of consciousness'.

Gast:
Emanuel Rutten
Presentatie:
Jessica van der Schalk & Wouter van Noort
Productie:
Ruben Pest
Montage:
Gal Tsadok-Hai