Weer

Volgens de kalender gaat de zomer op 21 juni van start, maar de warmte die momenteel binnentrekt, laat het zomergevoel voor velen al ontluiken. Ondertussen neemt ook de luchtvochtigheid toe én de kans op een regen- of onweersbui.

Zaterdag begint zonovergoten en windstil. Er schuiven wat plukken sluierbewolking voorbij en er ontstaat een enkele kleine stapelwolk, maar verder blijft het zonnig met slechts een licht westelijk briesje. Het wordt 18 tot 20 graden op de stranden en 21 tot 25 graden landinwaarts. Wat volgt is een fraaie zomeravond in mei.

Zondag wordt de wind oostelijk en schuift er significant warmere lucht binnen. We gaan grootschalig naar 24 tot 28 graden. Daarbij is het vrij zonnig, met gaandeweg de dag wel meer (hoge) wolkenvelden. Zondagavond zou in het zuidwesten een (onweers)bui kunnen passeren

Tijdens het maandag-etmaal is de buienkans groter. Er trekt een klein lagedrukgebied over, met een paar fikse regen- en onweersbuien. Het wordt iets minder warm dan zondag, maar wel vochtiger. Dinsdag en woensdag zien er droog en vrij zonnig uit. De middagtemperaturen gaan weer wat verder stijgen.