Recensie

Recensie Podcast

De ongekende relevantie van Hannah Arendt

De podcasts van Klara stellen zelden teleur. Zo ook deze niet. In vier afleveringen kruipt presentator Greet van Tienen zowat het hoofd van Hannah Arendt in. Arendt, een politiek filosoof die de Koude- en de Tweede Wereld Oorlog meemaakte, liet zich niet tegenhouden in het bereiken van haar ultieme doel: „Ich muss verstehen,” was haar motto. Ooit zei ze dat de snelheid waarmee ze kon typen de enige begrenzing was van haar productiviteit. In de stemmen van de gasten in deze podcast klinkt een liefdevolle waardering. En dan hebben we het nog niet eens over de onderwerpen waarover Arendt in de 20e eeuw al schreef: machtsmisbruik, miskenning van waarheid, vrijheid, eenzaamheid, de consumptie maatschappij, segregatie, nucleaire dreiging en vluchtelingen. Arendts relevantie is ongekend.

Hannah Arendt. Over liefde en vrijheid., vier afleveringen van drie kwartier, Klara.