Recensie

Recensie Podcast

De narco-superster van de Mexicaanse muziekindustrie

Ídolo: The Ballad of Chalino Sánchez onderzoekt het leven en de dood van een drugscrimineel met een succesvolle zangcarrière.
Introducing Ídolo: The Ballad of Chalino Sánchez - Trailer
Deze podcast luister je ook in onze app

Vorig jaar publiceerde NRC al eens een artikel over Futuro Media, een mediabedrijf dat podcasts maakt in twee talen. Ook Ídolo, die in februari dit jaar uit kwam, heeft zowel Engels- als Spaanstalige afleveringen. Centraal staat Chalino Sánchez, de eerste narco-superster. Een drugscrimineel met een succesvolle zangcarrière, die over rauwe en harde dingen zong - en die ook leefde. Een soort Mexicaanse Tupac of Biggie, die eveneens zijn dood vond door een kogel. De podcast vertelt Sánchez’ levensverhaal en probeert duidelijkheid te krijgen over diens nooit opgeloste dood. Een bijzondere vertelling vanaf twee kanten van de Amerikaans-Mexicaanse grens en een boeiend inkijkje in de cultuur rondom drugkartels, een wereld die zelfs de popcultuur bereikt.

Ídolo: The Ballad of Chalino Sánchez, acht afleveringen van een half uur, Sonoro/Futuro Studios.