Podcast

Pim
13 mei 2022
vr - 13 mei 2022
Pim
13 mei 2022
vr - 13 mei 2022
Aflevering 5: Op zoek naar de échte dader
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Aflevering 5: Op zoek naar de échte dader

Na de moord op Pim Fortuyn werd de dader al snel bekend, de milieuactivist Volkert van der Graaf. Maar aanhangers van Fortuyn wilden niet alleen weten wie er schuldig was, maar ook wie er verantwoordelijk zou zijn. Was er door politiek, media en activisten een klimaat geschapen waarin de moord op Fortuyn onvermijdelijk was? En zo ja, wat was de rol van NRC?

Presentatie:
Guus Valk
Redactie:
Jennifer Pettersson, Jair Stein en Henk Ruigrok van der Werven
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven
Montage en mix:
Jennifer Petterson en Gal Tsadok-Hai
Muziek:
Darius Timmer

Correctie: In een eerdere versie van deze aflevering zat een fragment uit NOVA waarin Marcel van Dam lijkt te ontkennen dat hij Fortuyn ooit een ‘buitengewoon minderwaardig mens’ noemde. Dit archief-fragment blijkt echter te zijn verknipt. In werkelijkheid ontkende Van Dam in de uitzending dat hij Fortuyn ooit een Untermensch had genoemd. Ook werd in deze aflevering door een van de geïnterviewden ten onrechte beweerd dat Fortuyns boeken nooit waren gerecenseerd in NRC. Beide fragmenten zijn uit de podcast verwijderd.