Recensie

Recensie Muziek

Melodieën in kleurrijke mist van Warpaint

De instrumentaties op het vierde album van Warpaint klinken zo hecht en versmolten dat de instrumenten soms nauwelijks te onderscheiden zijn. Dat is des te bijzonderder gezien de achtergrond van dit Radiate Like This: tijdens de pandemie verbleven de muzikanten ieder in een andere Amerikaanse staat en was drummer Stella Mozgawa terug in geboorteland Australië. In de verschillende tijdzones hervonden de muzikanten hun werklust en maakten ze het eerste gezamenlijke album sinds zes jaar.

Fluisterzacht zijn de liedjes. De drums ritselen, losse gitaarklanken worden verbonden door een zweem van elektronica, melodieën welven subtiel. De zang van Emily Kokal klinkt dromeriger en mysterieuzer. Melodieën zitten verstopt in een kleurrijke mist, maar geven zich langzaamaan prijs. Dan blijkt ‘Stevie’ (over Stevie Wonder) een prachtig nummer met een r&b-achtige lichtvoetigheid en is ‘Send Nudes’ zowel inhoudelijk als muzikaal sensueel.