Derksen kondigt aan terug te keren op tv , Talpa noemt dat 'te voorbarig'

In een interview in AD kondigde Johan Derksen aan dat Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag weer op tv te zien is. Talpa noemt de uitspraak „te voorbarig”.

Wanneer oud-voetballer Johan Derksen zegt dat hij nu écht vertrekt, dan is hij doorgaans na een paar weken weer terug. Zo lijkt een terugkeer ook ditmaal aanstaande.

Tegen het AD zei de analist woensdag dat hij aankomende maandag terug zou keren met zijn praatprogramma Vandaag Inside op SBS6. Meteen daarna liet productiebedrijf Talpa weten dat dit „te voorbarig” was. Ze hadden „een goed gesprek” gehad, maar nog niet besloten tot een wederopstanding.

Derksen en zijn collega’s René van der Gijp en Wilfred Genee waren twee weken geleden gestopt met het programma nadat er grote maatschappelijke verontwaardiging was ontstaan over een fragment. De oud-voetballer zei in de uitzending, tot hilariteit van de anderen aan tafel, dat hij in de jaren zeventig een kaars had ingebracht bij een vrouw die bewusteloos was door alcoholgebruik.

Veel kijkers reageerden verontwaardigd. Onder anderen Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel geweld, reageerde afkeurend. „Ook in de jaren zestig en zeventig was dit gedrag niet normaal”, zei ze. Ondanks een mogelijke verjaringstermijn kondigde het OM aan een onderzoek naar de gebeurtenissen in te stellen.

De door Talpa aangekondigde excuses bleven vooralsnog achterwege. Derksen zei slechts dat hij zich „ onbeschaafd gedragen” had en kondigde zijn vertrek aan. „Deze oorlog kan je niet winnen. Ik vind het mooi zo.”

Nu zegt Derksen tegen AD dat het hem bij zijn vertrek niet om de ‘mediarel’ zelf ging, maar om het feit dat hij ‘geen rugdekking' zou hebben gekregen van Talpa.

Hij zei een terugkeer te zijn gaan overwegen nadat een „stille meerderheid” van Nederlanders hem daarom had gevraagd.

Regeringscommissaris Hamer liet bij monde van haar woordvoerder weten de aangekondigde herstart van het programma vooralsnog „ter kennisgeving aan te nemen”.